Pokrenut prekršajni postupak protiv Velaševića

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut prekršajni postupak protiv Velaševića

Zbog sumnje da je prekršio Zakon o javnim okupljanjima, policija je danas podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsednika nevladine organizacije Libertas Roberta Velaševića, organizatora dve protestne šetnje Fejsbuk grupe u Podgorici.

Crnogorska novinska agencija MINA prenela je da su službenici Područne jedinice Podgorica danas od Velaševića uzeli izjavu u svojstvu osumnjičenog i nakon toga podneli zahtev za pokretanje prekršajnog postupka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zbog osnovane sumnje da je počinio tri prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima", kazali su iz policije.

Kako je objašnjeno, Robert Velašević je juče organizovano okupljanje bez prethodno podnete prijave Upravi policije.

On je, sumnja se, organizovao mirno okupljanje na mestima na kojima se, kako se navodi, takvo okupljanje ne može održavati.

Privedeno 14 demonstranata u Zagrebu

Fejsbuk protesti - moderan fenomen

Traži se ubica Fejsbuka

Velašević je ranije danas najavio da će novi skup Fejsbuk grupe u Podgorici biti organizovan u subotu 2. aprila, u podne, ispred zgrade Vlade Crne Gore.

U saopštenju Fejsbuk grupe dostavljenom Tanjugu navedeno je da je pokretanje prekršajnog postupka protiv Velaševića "najsraminiji pritisak" kako bi se sprečilo izražavanje nezadovoljstva građana.

Velašević je pzvao međunarodne organizacije i ambasade stranih zemalja da se oglase o ovom pitanju.

Policiju smo obavestili o oba do sada održana protesta, koji su prošli bez ijednog incidenta, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.