Pokažite prijateljima na Facebooku gde ste

Izvor: S media, 21.Avg.2010, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokažite prijateljima na Facebooku gde ste

Facebook je predstavio novu opciju za mobilne korisnike pod nazivom Places. Nova je mogućnost na tragu geolokacijskih servisa kao što su Foursquare, Gowalla i domaći Punkt, a omogućuje vam objavljivanje svoje trenutne lokacije.

Jedan od najzanimljivijih trendova na webu ove godine su geolokacijski servisi: umesto da pišete kratke poruke kao one na Twitteru, pomoću njih možete prijateljima jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poslati svoju lokaciju u stvarnom svetu, koja se izračunava uz pomoć GPS-a, a njega danas imaju gotovo svi pametni telefoni.

Došlo je vreme da i sveprisutni Facebook predstavi svoju viziju takvog servisa, nazvanu jednostavno Places. Da biste je koristili, morate imati mobilnu verziju Facebooka na pametnom telefonu, a zasad je podržan samo iPhone.

Jednom kad kliknete na opciju Places, koja se u iPhoneovoj aplikaciji smestila tačno u sredinu, stvar funkcioniše vrlo slično kao i u, na primer, Foursquareu: iPhone će vam ponuditi popis lokacija, a vi se možete 'prijaviti' na jednu od njih ili pregledati gde su se sve vaši prijatelji prijavili.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.