Petina sveta na društvenim mrežama

Izvor: JavneVesti.com, 26.Nov.2013, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petina sveta na društvenim mrežama

Prema kompaniji za marketinška istraživanja eMarketer, jedna od pet osoba na svetu koristi neku od društvenih mreža barem jednom mesečno.



Prema procenama oko 1,61 milijardi (ili 22,8%) stanovnika naše planete koristiće Facebook, Twitter, Instagram ili neku od drugih društvenih mreža tokom meseca novembra. Ova brojka predstavlja porast od 14,2% u odnosu na 2012. godinu. Očekuje se da će se rast nastaviti u sledećim godinama.

Do 2017. godine oko 2,33 milijardi ljudi će se koristiti društvenim mrežama barem jednom mesečno. To bi značilo da će 31,3% populacije prema procenama broja stanovnika za 2017. godinu tada koristiti društvene mreže.

Trend porasta korisnika broja društvenih mreža polako se smanjuje; sa prošlogodišnjeg porasta od 17,6%, ove godine rast je pao na 14,2%. Taj procena bi do 2017. godine trebao pasti na 7,6%.

Najjača društvena mreža je i dalje Facebook. Do kraja 2013. godine imaće više od jedne milijarde korisnika koji tu mrežu aktivno koriste barem jednom mesečno.

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.