Penzioni fond Republike Srpske kupio akcije Fejsbuka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 08:57

Penzioni fond Republike Srpske kupio akcije Fejsbuka

Penzionii rezervni fond Republike Srpske (PREF) ostvario je u prošloj godini dobit od 8,4 miliona KM (4,3 miliona evra), od čega će Zavodu penzijsko-invalidsko osiguranje ovog entiteta isplatiti dividendu od 5,08 miliona KM, (2,96 miliona evra).

Jedna od najvažnijih aktivnosti u prošloj godini bio je izlazak na strana tržišta na kojima je PREF, između ostalog, kupio akcije Fejsbuka, Rajfajzen banke internešenal, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Berkšsire Hatveja,Vijena Inšurans grupe, Alijansa, piše portal Capital.ba.

Ukupni prihodi PREF-a lani su iznosili 11,7 miliona KM (5,98 miliona evra), a Fondu PIO će, kažu u upravi Društva za upravljanje Penzionim rezervnim fondom, biti isplaćena dividenda u maksimalno zakonom dozvoljenom iznosu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PORASTAO BROJ PENZIONERA Prihod od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u Srpskoj veći za 21,5 miliona evra

Izvor: Blic, 19.Apr.2021

U toku prošle godine Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje evidentirao prihod od 935,2 miliona KM, što je više za 4,84 odsto ili 43,2 miliona KM u odnosu na 2019. godinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.