Par nazvao novorođenu ćerkicu “Lajk” po aplikaciji na Fejsbuku

Izvor: Dzungla.org, 17.Maj.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Par nazvao novorođenu ćerkicu “Lajk” po aplikaciji na Fejsbuku

U nastojanju da svojoj bebi daju ime koje bi bilo “inovativno i modeno” Izraelci Lior i Vardit Adler su se, kako tamošnji mediji izveštavaju, opredelili za “Lajk”, engleski glagol “sviđati se”, kojim korisnici Fejsbuka označavaju da im se sviđaju, odnosno kako se popularno kaže “lajkuju”, statuse, fotografije i postove svojih prijatelja.

Nakon što je jedan Egipćanin svome detetu dao ime Fejsbuk, ovo je već drugo ime inspirisano napopularnijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << društvenom merežom na svetu.
Gospodin Adler, pritom, tvrdi da ne spada u najzadrtije korisnike Fejsbuka i da na ovom društvenom sajtu ima samo 120 prijatelja, ali da je ključni faktor pri izboru imena predstavljala originalnost - par je prethodno proverio da niko u Izraelu već nema isto ime.
Pored toga, ponosni roditelji kažu da je Lajk, po njihovom mišljenju ”samo moderni ekvivalent imena Ahava (ljubav)” i da tako svojoj predivnoj ćerkici mogu na svoj način da kažu “ljubavi”.
Osim što su ljubitelji neobičnih imena, Adlerovi vole i kulinarstvo i dobru hranu, pa su dvema starijim ćerkama već dali imena Paj (na engleskom “pita”) i Vaš, (na hebrejskom “med”).
Dolazak male Lajk na svet ponosni otac je, naravno, objavio i postavljanjem njenog imana i fotografije na Fejsbuku, gde je odmah dobila puno “lajkova”.
(Izvor: Blic)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.