Papa: Batalite Facebook i Twitter

Izvor: Mondo, 23.Jan.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Batalite Facebook i Twitter

Papa Franja pozvao je danas porodice da stave u stranu svoje "pametne telefone" i društvene mreže i ponovo razgovaraju među sobom.

Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Povodom Svetskog dana komunikacija koji obeležava crkva, u svojoj godišnjoj poruci, papa je rekao da moderni mediji mogu i "da pomognu i da ometaju komunikaciju u porodici", tako što omogućavaju rodbini na udaljenim destinacijama da ostanu u kontaktu, ali i da navedu članove porodica da se izbegavaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Veliki izazov sa kojim smo danas suočeni jeste da opet naučimo da razgovaramo jedni sa drugima, a ne samo da stvaramo i upijamo informacije", kazao je Franja.

On je rekao da su porodice model za "sve komunikacije jer deca prvo nauče da komuniciraju i praštaju u porodici".

"Savršena porodica ne postoji. Ne treba da se plašimo nesavršenosti, slabosti niti sukoba, već da naučimo kako da se nosimo sa njima konstruktivno", kazao je papa.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.