»Pali« Fejsbuk i Instagram

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2015, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Pali« Fejsbuk i Instagram

SAN FRANCISKO- Sajtovima popularnih društvenih mreža Fejsbuk i Instagram jutros nije moglo da se pristupi širom svijeta u trajanju od najmanje 40 minuta, objavili su svjetski mediji.

Sajt Raša Tudej navodi da iza napada na te sajtove stoje hakeri iz grupe "Lizard skvod", povezane sa terorističkom grupom "Islamska država" (IS), koji su juče srušili sajt malezijske aviokompanije "Malezija erlajnz", čije su se dvije letjelice prošle godine srušile.

Korisnici Fejsbuka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su na sajtu mogli da pročitaju: "Izvinite, nešto nije u redu. Radimo na tome i uklonićemo problem što je prije moguće", dok je Instagram objavio na Tviteru da su upoznati sa problemom i da rade na njegovom rješavanju.

Fejsbuk ima oko 1,25 milijardi, a Instagram oko 300 miliona korisnika u svijetu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook širom svijeta jutros bio nedostupan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2015

Facebook je jutros u velikom dijelu svijeta ispao iz mreže na čak 40 minuta...Nestanak Facebooka sa interneta zabilježen je kod korisnika u SAD, Aziji, Britaniji i Australiji, ali i još nekim dijelovima svijeta...Socijalna mreža Instagram je takođe nakratko bila nedostupna...Facebook ima oko 1,25...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.