Padaju deonice FEJSBUKA! Izgubili su 37 MILIJARDI DOLARA i mnogo vrednije - POVERENJE KORISNIKA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Padaju deonice FEJSBUKA! Izgubili su 37 MILIJARDI DOLARA i mnogo vrednije - POVERENJE KORISNIKA!

Osnivač društvene mreže u ozbiljnim problemima!

Vrednost Fejsbuka je zbog najnovijeg skandala pala je za 37 milijardi dolara, a njegov vlasnik Mark Zakerberg lakši je za šest milijardi dolara.

Pad deonica Fejsbuk od šest posto u ponedeljak najveći je u poslednje četiri godine.

Međutim uprkos velikom padu, Fejsbuk je ostao jedna od najvrednijih svetskih kompanija čija vrednost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iznosi 500 milijardi dolara.

CNN prenosi da su deonice pale za 12 dolara u poslepodnevnom trgovanju u ponedeljak.

Zakerberg drži oko 400 miliona deonica Fejsbuka koje vrede više od 70 milijardi dolara, što ga svrstava u deset najbogatijih ljudi na svetu.

Do ovog ozbiljnog pada vrednosti deonica došlo je nakon što je otkriveno da je Fejbuk odavao lične podatke korisnicima trećim stranama i tako uticao na rezultate predsedničkih izbora u SAD 2016. godine kada je Tramp pobedio, ali i na rezultate koje je ostvario Barak Obama 2012. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokradeni podaci 50 miliona korisnika Fejsbuka?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2018

Fejsbuk se suočava sa velikim skandalom nakon što su u javnost dospele informacije da su pokradeni podaci 50 miliona korisnika Fejsbuka u političke svrhe, a zbog cele situacije na Vol stritu vrednost Fejsbukovih deonica pala je za oko 6,8 odsto...U centru skandala je londonska kompanija Kembridž...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Fejsbuk izgubio oko 37 milijardi dolara

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2018, 02:05

Kompanija Fejsbuk je izgubila oko 37 milijardi dolara nakon skandala sa curenjem ličnih podataka više od 50 miliona korisnika Kompanija Fejsbuk je izgubila oko 37 milijardi dolara nakon skandala sa curenjem ličnih podataka više od 50 miliona korisnika. To je uplašilo investitore...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.