PROTEST ISPRED SKUPŠTINE Građani krenuli u šetnju gradom, LETELE FLAŠE, JAJA I BANANE (VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Apr.2017, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST ISPRED SKUPŠTINE Građani krenuli u šetnju gradom, LETELE FLAŠE, JAJA I BANANE (VIDEO)

Više od hiljadu građana, uglavnom mladih i to bez stranačkih obeležja, okupilo se oko 18 sati ispred Doma Narodne skupštine, nezadovoljni izbornim rezultatima.

Oni su najpre potpuno blokirali saobraćajnicu ispred parlamenta, koja spaja Bulevar kralja Aleksandra i Trg Nikole Pašića, i to u oba smera. Oko 19.40 krenuli su u šetnju ka Trgu republike, a desetak minuta kasnije krenuli su kroz Makedonsku, potom Takovskom pored RTS-a Broj učesnika protesta je tokom šetnje nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povećan.

Okupljene čine uglavnom mladi, koji su se organizovali preko Fejsbuk grupe "Protest protiv diktature".

- Kako se glasovi još uvek broje i postoji šansa za drugi krug, u slučaju da dođe do njega ovaj protest će da služi za tri miliona ljudi koji nisu izašli - deo je opisa ovog događaja na Fejsbuku.

Učesnici protesta sumnjaju u regularnost izbora.

- Izašla sam danas ispred Skupštine, jer su izbori protekli veoma nedemokratski, pogotovo u Beogradu - kaže tridesetogodišnja Milena.

Protestanti poručuju da samo na ulici mogu "nešto da urade".

- Ovo je inicijalna kapisla, da ne bismo više živeli ovako - kazao je Jovan.

Na transparentima bele i roze boje nose poruke "Puk'o si" i "Protiv nenormalnog". Okupljeni glasno negoduju, a poneko baca i predmete ka zgradi Skupštine: plastične flaše, kore banana, pa čak i jaja!

Skup prati i određeni broj pripadnika policije, ali oni ne intervenišu.

I AUTOBUSI VOZE ZAOBILAZNO

Zbog protesta i blokade izmenjene su i trase određenih linija javnog gradskog prevoza. Tako trenutno ovuda više ne prolaze autobusi 24, 26, 27, 37, 44, 58 i Eko1.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTEST U CENTRU GRADA Građani krenuli ka Vladi, LETELE FLAŠE, JAJA I BANANE

Izvor: Blic, 03.Apr.2017

Više od hiljadu građana, uglavnom mladih i to bez stranačkih obeležja, okupilo se oko 18 sati ispred Doma Narodne skupštine, nezadovoljni izbornim rezultatima...Oni su najpre potpuno blokirali saobraćajnicu ispred parlamenta, koja spaja Bulevar kralja Aleksandra i Trg Nikole Pašića, i to u oba...

Nastavak na Blic...

Više stotina Nišlija na protestu zbog rezultata izbora

Izvor: Beta, 03.Apr.2017

Nekoliko stotina Nišlija, uglavnom mladih, okupilo se večeras u 20 sati na centralnom gradskom trgu u znak protesta zbog rezultata predsedničkih izbora.Gradjani su posle kratkog zadržavanja na trgu organizovali protestnu šetnju centralnom gradskom ulicom do tržnog centra Kalča.Oni su se potom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.