PRIČA IZ ZAGREBAČKOG TRAMVAJA NASMEJALA REGION: Kad je ustupio mesto trudnici, ovo nije očekivao!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIČA IZ ZAGREBAČKOG TRAMVAJA NASMEJALA REGION: Kad je ustupio mesto trudnici, ovo nije očekivao!

ZAGREB - Na Fejsbuku se se pojavila priča o događaju u zagrebačkom tramvaju broj 14, a koja je za kratko vreme postala hit na celom Balkanu.

Prema autoru posta, sve je počelo kada je jedan tamnoputi putnik ustupio svoje mesto trudnici, ali je onda  u priču “uklizala” jedna starija gospođa… Evo kako je događaj tekao od početka do kraja:

Tramvaj broj 14, šest sati posle podne, špica, svi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vraćaju kući, ludnica. Jedan od putnika koji udobno sedi je crnac, neodređenih godina. Tramvaj staje na stajalište, ulazi žena, trudna, što se lako vidi, nosi pune torbe, tu je i jedna baba i još nekoliko ljudi. Crnac, videvši trudnu ženu, kaže:

– Izvolite, sednite, ljubazno joj, na solidnom hrvatskom, nudi mesto i ustaje.

U tom trenutku tramvaj kreće, a ona baba, videvši slobodno mesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzo uskoči na sedište. I sedi tako ona, sva sretna što je osvojila prazno mesto, kad joj crnac ljubazno reče:

– Oprostite gospođo, ali ja sam ustupio mesto ovoj gospođi jer je trudna i izgleda umorno. Mislim da se Vama ništa loše neće dogoditi ako još malo budete stajali, a nju pustite da sedne.”

Na to će baba:

– Ne znam iz kojeg ste plemena mladiću, ali ovde, u ovoj civilizovanoj zemlji ustupa se mesto starim i bolesnim ženama, a ne mladim i zdravim!

Crnca je očigledno naljutila ova rasistička primedba pa je lepo i izrazito ljubazno odgovorio staroj gospođi:

- Ne znam iz kog ste sela vi gospođo, ali u mom se selu takve stare i zajedljive babe jedu za večeru!”

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.