POTVRĐENO: Fejsbuk lansira kriptovalutu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐENO: Fejsbuk lansira kriptovalutu!

Akcije Fejsbuka su u elektronskom trgovanju na berzi u SAD bile najtrgovanije, a zabeležile su skok od 2,6 odsto na 194 dolara.

Kompanija Fejsbuk predstavila je danas planove za lansiranje vlastite kriptovalute pod nazivom "libra", u sklopu nastojanja da proširi svoje delatnosti izvan društvenih mreža i da zakorači u sektor e-trgovine i globalnih plaćanja.

Fejsbuk se, u okviru Asocijacije Libra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa sedištem u Ženevi, povezao sa 28 partnera, i ta Asocijacija će upravljati novim digitalnim kovanim novcem koji će biti lansiran u prvoj polovini 2020. godine.

Fejsbuk je, takođe, osnovao podružnicu pod imenom "Kalibra", koja će ponuditi digitalne novčanike za čuvanje, slanje i trošenje kriptovalute "libra".

"Kalibra" će biti priključena na Fejsbukove platforme za razmenu poruka Mesindžer i VatsAp, koje već imaju više od milijardu korisnika.

Kalifornijska kompanija ima velike planove za "libru", ali bi zabrinutost za privatnost potrošača ili regulatorne barijere mogle da predstavljaju značajne prepreke.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.