PEVAO USTAŠKE PESME O KLANJU SRBA! Ozloglašeni hrvatski neonacista veličao NDH i Pavelića! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2023, 19:01

PEVAO USTAŠKE PESME O KLANJU SRBA! Ozloglašeni hrvatski neonacista veličao NDH i Pavelića! (VIDEO)

Javnost je zgrožena

Velimir Bujanec, kojeg hrvatski sajt "Index" predstavlja kao neonacistu osuđenog zbog plaćanja prostitutke kokainom, snimljen je kako peva ustaške pesme. Snimak je, po svemu sudeći, kao prenos uživo na Fejsbuku objavio muškarac koji je te večeri bio s Bujancem u društvu. Ne zna se kad je tačno snimak nastao.

- Oj ustaše braćo mila duboka je voda Drina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<pevao je neonacista Bujanec s dvojicom muškaraca. Ubrzo voditelj desničarske TV emisije, koji u tim trenucima otežano govori, obraća se u kameru i govori: "Ako misle neki da nećemo pevati jer će ono ku*vino kopile Babić... Sad za njega". Potom Bujanec započinje pesmu koja veliča klanja u logorima zločinačke i kvislinške NDH.

- Jasenovac i Gradiška Stara, Jasenovac i Gradiška stara... - peva u intimnom zagrljaju s dvojicom drugova. Pa daje upute jednom od njih da kaže "Veljinih mesara" umesto "Maksovih mesara" u delu o klanici Srba u Čapljini.

Ovde je teško oceniti da li Bujanec misli na sebe (Velimir - Velja) ili je, dok peva pesmu o klanju Srba, inspirisan Veljom Nevoljom. Kako god bilo, dvojica Bujančevih prijatelja spremno prihvataju upute.

- To je kuća Veljinih mesara, to je kuća Veljinih mesara - čuje se još na snimku. Pesma o klanju ljudi u ustaškim logorima. O kakvoj se pesmi radi, najbolje pokazuje njen tekst:

Jasenovac i Gradiška Stara

Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara

Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure

U Čapljini klanica bila, puno Srba Neretva nosila

Oj, Neretvo, teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu

Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slaviti partizani

Ko je reka, je*a li ga ćaća, da se Crna legija ne vraća

Sjajna zvezdo iznad Metkovića, sjajna zvezdo iznad Metkovića

Pozdravi nam Antu Pavelića.

(Naknadno je dodato: Gospe sinjska, ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju. Oj, Račane, je*a ti pas mater, i onome ko je glasa za te.)

Jure Francetić i Maks Luburić, koji se spominju u pesmi bili su zloglasni krvnici ustaškog režima odgovornog za smrt velikog broja civila - Srba, Jevreja, Roma, Hrvata i drugih, i izdaju Hrvatske.

Velimir Bujanec u mladosti je znao da pozira u nacističkoj uniformi (što je puno godina kasnije pravdao - maskenbalom), a mučilo ga je to što je teško, kako je objasnio 1996. u Nacionalu, "u Hrvatskoj pronaći devojku koja će ići na misu za poglavnika i NDH".

Ali zato je 2013. pronašao prostitutku kojoj je seksualne usluge plaćao kokainom. Bujanec je osuđen jer je prilikom susreta s prostitutkom Sanelom M. od juna do oktobra "u najmanje pet navrata koji su se odvijali jednom mesečno u hotelskoj sobi hotela Vila Tina, gde mu je ona uz novčanu naknadnu pružala seksualne usluge, davao joj da konzumira po jedan gram kokaina", ali i jer je u septembru 2013. godine, na njeno traženje, pribavio veće količine raznih vrsta droga "u cilju da na takav način plati seksualne usluge", piše Index.hr.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.