Ovo možda niste znali o Facebooku

Izvor: B92, 20.Nov.2013, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo možda niste znali o Facebooku

Facebook je sa više od milijardu i dvesta miliona korisnika najpopularnija društvena mreža na svetu, od kojih je najmanje 60 posto aktivnih. Na ovoj mreži nalazi se preko 10 milijardi različitih aplikacija – dakle, na svakog korisnika dolazi 10 aplikacija, a svakog dana stiže ih sve više.

Pred vama je osam činjenica o ovoj društvenoj mreži koje možda niste znali. Pogledajte šta se to desi svakog dana na najvećoj društvenoj mreži na svetu:

1. Svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana se na Facebook doda više od 350 miliona fotografija. (digitalbuzz)

2. Dodavanje fotografija je ujedno i omiljena aktivnosti korisnika Facebooka. (Jeff Bullas)

3. 66,4 posto kupaca će putem statusa na svom Facebook nalogu obavestiti prijatelje o sniženjima i akcijama. (Crowdtap)

4. 58 posto korisnika Facebooka očekuje posebne pogodnosti, popuste i pozive na događaje kada postanu fanovi određenog brenda. (Hubspot)

5. Tri četvrtine ukupne interakcije korisnika Facebooka sa objavom stranice dogodi se unutar prvih 5 sati od momenta objavljivanja statusa. (digitalbuzz)

6. Prosečan ‘životni vek’ objave na Facebooku je 80 minuta. (AllTwitter)

7. Čak 189 miliona Facebook korisnika pristupaju ovoj mreži isključivo putem mobilnog telefona. (Bufferapp Blog)

8. Četvrtina svih Facebook korisnika ne obraća pažnju na zaštitu privatnosti. (Bufferapp Blog)

O ovim činjenicama, ali i brojnim drugim zanimljivostima bit će reči na predstojećoj konferenciji Blogomanija, koja se održava od 28. novembra do 1. decembra na Kopaoniku.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.