Ovaj čovek rešava problem 300 miliona bose dece

Izvor: Mondo, 16.Apr.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj čovek rešava problem 300 miliona bose dece

Ponekad najjednostavniji pronalasci mogu da promene milione života. Upravo to je cilj Cipela koje rastu, sandala koje je izumeo Kenton Li i koje mogu da se povećaju za pet broja i da traju pet godina.

Foto: Facebook.com/TheShoeThatGrows

Kenton Li je živeo i radio 2007. u Najrobiju, glavnom gradu Kenije. Jednog dana kada je prolazio pored crkve zapazio je da je devojčica u beloj haljinici pored njega ima vrlo tesne cipele. Ta scena ostavila je snažan utisak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na njega.

Upravo tada rodila se inicijalna ideja da obezbedi da deca uvek imaju cipele koje su po meri njihovih stopala. Tako su rođene Cipele koje rastu - sandale različitih veličina koje mogu da se povećaju za pet brojeva i da traju pet godina.

Foto: Facebook.com/TheShoeThatGrows

"Ima više od 300 miliona dece koja nemaju cipele i još mnogo više sa cipelama koje nisu adekvatne. Deca koja idu bosa podložna su čestim povredams topala i lako dobijaju parazite preko nogu. Problem sa običnim doniranim cipelama je što ih deca vrlo brzo prerastu i to je ono na šta smo mislili kada smo stvarali ove cipele", stoji na sajtu theshoethatgrows.org.

Jedan par ovih sandala košta 30 dolara, a ukoliko naručite 100 pari onda je to ukupno 1.200 dolara.

Foto: Facebook.com/TheShoeThatGrows

.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Cipele koje rastu sa detetom

Izvor: Ekologija.rs, 17.Apr.2015, 15:08

Ponekad, najjednostaviji izumi mogu da promene milione života. To je cilj Cipele koja raste, sandale koju je izmislio Kenton Li. Njoj je moguće podesiti veličinu, što će omogućiti deci u siromašnim zemljama da odrastaju u obući umesto bosonogi. Cipele, koje se proizvode u veličinama „Male“...

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.