Otvoreno pismo Facebook-u

Izvor: Baguje.com, 21.Apr.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno pismo Facebook-u

Kompanija Sophos koja se bavi sigurnošću i zaštitom podataka na internetu, uputila je otvoreno pismo Facebook-u.
U njemu se navodi da smo svi svedoci svakodnevnih incidenata na Facebooku, i da su analitičari ove kompanije analizirali i uočili ključne tačke na kojima treba raditi kako bi bezbednost korisnika bila na višem nivou.
Sophos predlaže tri koraka:
1. Da se privatnost podataka podrazumeva
Sadašnja situacija je takva da ukoliko korisnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << ne želi da deli neke informacije sa drugima, mora sam da obezbedi takva podešavanja.
'Kada dodajete nove opcije za deljenje informacija o svojim korisnicima, nemojte pretpostavljati da oni žele da im je da čine', navodi se u pismu.
2. Proverene aplikacije, proverenih programera
Broja aplikacija je veliki, a Facebook je platforma puna prevara. Morate proveravati one koji pišu aplikacije i samo proverenim i odobrenim programerima dozvoliti da plasiraju aplikacije na Facebooku, kažu iz Sophosa.
3. Uvesti HTTPS
Facebook je nedavno omogućio sigurnije korišćenje uvođenjem HTTPS opcije, ali ona nije podrazumevano uključena. Facebook mora učiniti da je ovakva konekcija uključena uvek i svim korisnicima, smatra Sophos, kako se ne bi izlagali riziku da hakeri dođu do njihovih podataka.
Na kraju ovog otvorenog pisma postavlja se jednostavno pitanje - Hoćete li čekati da vas regulatorna tela nateraju da se pozabavite privatnošću? Reagujte sada, za dobrobit svih nas, predlažu iz ove kompanije.
Izvor: http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?nav_id=507071&fs=1
Slični postovi:Kako da uklonite Facebook aplikacije ? Facebook lansira novu kontrolnu tablu za aplikacije Facebook vratio "Clear Chat History"

Post "Otvoreno pismo Facebook-u" je objavio reklamnestrane za sajt Baguje.COM, dana 21. 04. 2011.
Kategorije: Facebook, Sigurnost | Tagovi: pismo, sophos



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.