Otvara se ambasada Irske u Beogradu

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 23:20

Otvara se ambasada Irske u Beogradu

Irska diplomatkinja, Karolina O Bešan, objavila je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks da će Irska uskoro otvoriti svoju ambsadu u Beogradu.

"Kao deo programa Globalna Irska, kojim širimo svoj međunarodni trag, ministar spoljnih poslova, Mišel Martin najavio je otvaranje pet novih ambasada," objavljeno je na nalogu Ministarstva spoljnih poslova Irske.

Nove ambasade biće otvorene u Beogradu, Sarajevu i Kišinjevu.

Kako se navodi, zamenik premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ministar spoljnih poslova Irske Mišel Martin dobio je odobrenje vlade za otvaranje novih ambasada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Moldaviji, kao i za otvaranje novih konzulata u španskom gradu Malagi i australijskom gradu Melburnu. "

Irska širi svoje postojeće mreže i gradi nova partnerstva širom sveta. Današnja odluka će povećati broj novih misija otvorenih od 2018. na 27. Ovo proširenje pojačava glas Irske u svetu", poručio je Mišel.

Dodao je da nove ambasade u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Moldaviji ukazuju na posvećenost Irske proširenju Evropske unije.

"Ovo predstavlja veliko povećanje našeg prisustva na Zapadnom Balkanu i u istočnom susedstvu, gde smo snažan zagovornik regionalne stabilnosti i postkonfliktnog pomirenja. Zemlje u regionu gledaju na Irsku kao na primer kako neka zemlja može imati koristi od Evropske unije i doprinositi joj", poručio je irski ministar spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IRSKA OTVARA AMBASADU U BEOGRADU Ministar spoljnih poslova: Ovo predstavlja povećanje investicija u Zapadni Balkan i EU proširenje

Izvor: Blic, 05.Mar.2024

Zamenik šefa vlade Irske i ministar spoljnih poslova i odbrane, Mišel Martin, danas su najavili otvaranje pet novih prekomorskih misija u okviru programa "Global Ireland", prilikom čega je najavljeno otvaranje ambasade Irske i u Beogradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.