Osvojite essential izdanje stripa Fantastična četvorka

Izvor: Art-anima.com, 08.Apr.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvojite "essential" izdanje stripa "Fantastična četvorka"

Povodom nedavnog izlaska iz štampe "essential" strip izdanja "Fantastična četvorka" Stena Lija i Džeka Kirbija, "Čarobna knjiga" i "Art-Anima" u četvrtak 10. aprila u 10 časova organizuju nagradnu igru tokom koje će biti podeljena dva primerka pomenutog strip izdanja.

Nagradna igra biće otvorena za sve posetioce fejsbuk strane "Art-Anima" a prvi posetioci koji budu dali tačne odgovore na jedno od dva nagradna pitanja, osvojiće po jedno "essential" izdanje "Fantastične četvorke".

"Fantastična četvorka" jedan je od najpoznatijih strip serijala kompanije "Marvel". Strip scenarista Sten Li se 1961. godine udružio sa crtačem Džekom Kirbijem kako bi stvorili revolucionaran strip o porodici superjunaka koji su imali mane i bili sličniji običnom čoveku od svih dotadašnjih superheroja.

Iako su se tokom vremena članovi grupe povremeno menjali, standardni su ostali: Mister Fantastik (Rid Ričards), Nevidljiva devojka (Sjuzan Storm), Čovek baklja (Džoni Storm) i Stvor (Ben Grim). Ovi članovi grupe svoje supermoći dobili su tokom jedne misije u svemiru, kada su bili izloženi kosmičkim zracima.

Stripovi o "Fantastičnoj četvorki" naglašavali su porodičnu povezanost među junacima, od kojih su tri junaka u krvnoj vezi, dok je četvrti, Stvor, kum Ridovom i Sjuzaninom sinu Frenklinu.

Strip "Fantastična četvorka" ostao je popularan sve do danas, a prema njemu su snimljene TV-serije i filmovi.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.