Osveta Zakerberga: Fejsbuk nije mogao da kupi Snepčet, pa ga je iskopirao (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 30.Mar.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osveta Zakerberga: Fejsbuk nije mogao da kupi Snepčet, pa ga je iskopirao (FOTO, VIDEO)

Nakon što je kopirao Snepčetov "Storis" format na Instagramu i Mesindžeru, Fejsbuk je pre dva dana aktivirao istu opciju i na svojoj glavnoj mobilnoj aplikaciji. Iz osvete, rekli bi mnogi.

Fejsbuk Storis je postao dostupan širom sveta nakon što je proteklih nekoliko meseci testiran u Irskoj i još nekoliko drugih zemalja, a to je druga opcija u kratkom vremenskom periodu nakon poslednje kojom nisu baš mnogi bili oduševljeni.

Opcija Storis (Stories, engl.) >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << omogućiće korisnicima Fejsbuka (njih oko dve milijarde) da hronološkim redosledom postavljaju fotografije i video-klipove, koji će nestati posle 24 sata. Baš kao na Snepčetu, koji je Mark Zakerberg pokušavao da kupi pre nekoliko godina, za tri milijarde dolara, što je osnivač Snepčeta Evan Spigel odbio.

Facebook's stock price is up again this week after announcing features that mimic those of Snapchat. pic.twitter.com/T0UIUHwd4C

Sada je ta odluka došla na naplatu, jer je Snepčet pre manje od mesec dana izašao na berzu, a sada je vrednost akcija kompanije Snep na berzi pala za 3,7 odsto na 22,95 dolara po akciji, nakon što je Fejsbuk objavio da će aktivirati Storis na svojoj glavnoj mobilnoj aplikaciji.

Tako se vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg, na neki način osvetio konkurenciji.

KER: NE MOGU DA PODNESEM FEJSBUK!

Miranda Kerr to Facebook: ‘How do they sleep at night?’ https://t.co/Lb04QcG0c6

Ovo nije prvi put da je Fejsbuk kopirao Snepčet. To su radili u tolikoj meri da je čak i Spigelova verenica, model Miranda Ker, javno prozvala Fejsbuk zbog ove prakse, rekavši da je 'zgrožena'.

"Ne mogu da podnesem Fejsbuk. Zar ne mogu da budu inovativni? Da li moraju da ukradu sve ideje mog partnera? Toliko sam tim zgrožena... Kada direktno kopirate nekoga, to nije inovacija", rekla je manekenka.



Šta vi, dragi čitaoci, mislite o novoj opciji na Fejsbuku?

NOVINA NA INSTAGRAMU: Sada možete da sačuvate "live" snimke!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.