Opatica izbačena iz samostana,zbog Fejsbuka

Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opatica izbačena iz samostana,zbog "Fejsbuka"

TOLEDO - Časnu sestru Mariju Galan (54) proterali su iz samostana u španskom Toledu, jer se previše vezala uz "Fejsbuk". Naime, višim sestrama nije bilo drago što ima toliko prijatelja na toj društvenoj mreži i što se Marija previše zanima za nove tehnologije.

Da više nije u dominikanskom samostanu objavila je i na svom "Fejsbuk" profilu.

"Zavist mi je život pretvorila u pakao, glavna sestra i ostali >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rekli su svoje. Razrešili su me službe bez posebnog objašnjenja", napisala je Marija na njenom "Fejsbuk" profilu dva dana pošto su joj rekli da više ne može biti časna.

Istakla je da ne oseća gorčinu već da je spremna da započne novi život. Podršku su joj pružili i njeni prijatelji na "Fejsbuku", kojih ima čak 285.

"Sanjam o tome da napokon vidim London i Njujork", poverila je svojim virtuelnim prijateljima. Posle odlaska iz samostana Marija je sa "Fejsbuk" profila maknula fotografiju na kojoj je u redovničkoj odeći te je za glavnu sliku postavila lice mlade žene koja plače.

Nezaposlena, sada već bivša sestra traži posao. Nada se da će ubrzo početi da radi kao računovođa.

- Znam da sad nije povoljno vreme, ali nadam se da ću ipak dobiti posao - kaže Marija.

E.P.K.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.