Ofanziva Novorusije na Debaljcevo i Marijupolj

Izvor: 011vodič.com, 14.Feb.2015, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ofanziva Novorusije na Debaljcevo i Marijupolj

BLICKRIG: Ofanziva Novorusije na Debaljcevo i Marijupolj
„Pobunjenici uništavaju Debaljcevo. Ne prestaje artiljerijska paljba na stambene i administrativne zgrade. Grad je u plamenu“, napisao je na svom Fejsbuk nalogu šef regionalne policije Vječeslav Abroskin.
I ukrajinska vojska je ranije danas saopštila da se najžešće borbe vode oko Debaljceva, između Donjecka i Luganska, kao i u blizini Marijupolja, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na obali Azovskog mora.
Novoruske snage, su, navela je vojska, jutros krenule u ofanzivu lansirnim raketama i tenkovima na jugositočni deo Debaljceva, gde se već nedeljama vode žestoke borbe.
Pripadnici ukrajinskih dobrovoljačkih jedinica, koji učestvuju u odbrani Marijupolja, saopštili su da su „ruska blindirana vozila bez oznaka“ ušla na ukrajinsku teritoriju iz Novoazovska, grada koji se nalazi na granici s Rusijom i pod kontrolom je proruskih pobunjenika.
Izveštač agencije Frans pres javio je da se u Marijupolju čuje artiljerijska paljba.
Sa druge strane, iz novoruskih izvora nema izveštaja o pojačnim aktivnostima snaga Donjecke i Luganske Narodne Republike.
Kako će izgledati mapa u ponoć, kada treba da stupi na snagu dogovor iz Minska, kao i da li je u pitanju još jedna propagandna ofanziva iz Kijeva, ostaje da se vidi.
Dogovorom je predviđeno proširenje tampon zone, odakle treba da bude povučeno teško naoružanje.
The post Ofanziva Novorusije na Debaljcevo i Marijupolj appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.