Održan protest protiv nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest protiv nasilja

NOVI SAD -

Nekoliko desetina Novosađana okupilo se danas na centralnom gradskom Trgu slobode, kako bi izrazili protest zbog povećanog stepena nasilja u gradu, u okviru akcije "Prst na čelo", koja je započeta preko društvenih mreža Tviter i Fejsbuk.

Neposredan povod za akciju bila je pucnjava u blizini jedne osnovne škole i vrtića, u delu grada Novo naselje, kada su se obračunavale dve grupe naoružanih mladića, a jedan od ispaljenih metaka završio u fasadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obližnje zgrade.

"Pokažimo da nam je stalo i da želimo bezbedan grad i bezbednu državu! Dosta je bilo nasilja nad decom i među decom!", naveli su organizatori na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook), koju je do sada "lajkovalo" oko 500 osoba.

Organizatori protesta nisu želeli danas da se predstavljaju novinarima, jer, kako su kazali, nisu važna imena, već je važno da se podignu i svest i savest Novosađana da je bezbednost svih građana, a naročito dece, veoma ugrožena.

"Krivi smo svi: roditelji, porodica, policija, grad, tužilaštvo... Postoje konkretne mere koje možemo odmah da preduzmemo i koje ne zahtevaju nikakve posebne pare, već isključivo volju", kazala je jedna žena, koja se predstavila kao članica Saveta roditelja Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada", ispred koje se nedavno desila pucnjava.

Ona je ocenila da je reč o problemu koji prevazilazi okvire Novog Sada i koji je problem celog društva. "Svi ćutimo i dozvoljavamo nasilje. Spuštamo roletne pred problemima", poručila je ona.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović rekao je da razume razloge za protest ali je oštro kritikovao organizatore zašto "baš sada" organizuju protest a nisu ga organizovali u vreme bivše vlasti.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, dok je prethodnu gradsku vlast predvodila Demokratska stranka.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosađani protestovali protiv porasta nasilja u gradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2013

U Novom Sadu je u nedelju održan protest protiv sve većeg nasilja na ulicama. Direktan povod je bio skorašnji oružani obračun dve grupe mladića u blizini jedne osnovne škole i predškolske ustanove. Građani traže hitnu reakciju nadležnih, ali i cele zajednice.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.