Od afere do političke krize i suda: Štrahe tuži tri osobe zbog tajnog snimanja videa

Izvor: B92, 24.Maj.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od afere do političke krize i suda: Štrahe tuži tri osobe zbog tajnog snimanja videa

Berlin -- Bivši austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe rekao je da je tužio tri osobe za koje sumnja da su uključene u aferu tajnog snimanja videa na Ibici.

Štrahe, koji je u subotu bio primoran da podnese ostavku u vladi i na čelu stranke, napisao je na Fejsbuku da je njegova krivična tužba usmerena na moguće saučesnike u snimanju tog videa skrivenom kamerom 2017. godine na Ibici, i planova da snimak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "procuri" u dva nemačka lista, prenosi Frans pres.

Štraheov advokat objavio je danas izjavu u kojoj njegov klijent osuđuje video koji ga prikazuje da, kako izgleda, nudi usluge navodnom investitoru iz Rusije tokom jedne večeri uz piće u vili na Ibici.

Štrahe, koji je rekao da se "stidi" svog ponašanja, smatra da su ljudi koji su to organizovali na Ibici to uradili sa namerom da "izazovu maksimalnu štetu", navodi AP.

On nije identifikovao osobe na koje sumnja.

Štrahe je rekao da "neće osporavati ono što je govorio" na video snimku, ali je dodao da te reči ne odražavaju potpuni kontekst sedmočasovnog sastanka. Štrahe se izvinio za reči izgovorene na Ibici, ali istovremeno je osudio ciljani politički napad na njega i njegovu stranku.

Video je snimljen u julu 2017. tokom večeri u specijalno iznajmljenoj vili, a na njemu se vidi kako Štrahe obećava državne ugovore ruskom bogatašu u razgovoru sa njegovom navodnom nećakom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTRAHE TUŽIO MISTERIOZNE SNIMATELJE: Advokat bivšeg vicekancelara podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2019

Hajnc-Kristijan Štrahe objavio je danas da je tužio tri neidentifikovane osobe za koje sumnja da su uključene u aferu tajnog snimanja videa na Ibici...Bivši austrijski vicekancelar i vođa ekstremno desničarske Slobodarske stranke Hajnc-Kristijan Štrahe objavio je danas da je tužio tri neidentifikovane...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.