Oblak progutao obalu, izazvao uzbunu u gradu!

Izvor: BKTV News, 10.Apr.2014, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oblak progutao obalu, izazvao uzbunu u gradu!

Ogroman oblak, koji je doslovno progutao gradsku plažu u Alikanteu, zabrinuo je lokalno stanovništvo i turiste. Na snimku se vidi kako pred navalom velike bele mase nestaje sve što joj se nađe na putu – uprkos tome što je nebo plavo i što na njemu nema nijednog oblačka.

Neki su pomislili da je reč o dimu od požara, a drugi su apokaliptični prizor doveli u vezu sa velikim vatrometom priređenim povodom festivala Las Fajas u susednoj Valensiji.
Španac Antonio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Karlos Soria Hernandez postovao je na Fejsbuku snimak neobičnog fenomena koji je podeljen više hiljada puta.
Turisti i lokalno stanovništvo iz primorskih gradova u istočnoj Španiji kažu da su slične oblake primetili u Kalpeu, na Kosta Blanki, i u popularnom letovalištu Benidorm.
Stručnjaci su objasnili da je reč o fenomenu koji nastaje kada hladna voda iz mora dođe u dodir sa toplijim vazduhom iz unutrašnjosti kopna, stvarajući ogroman oblak.
”Pomislio sam da je požar”, komentarisao je jedan korisnik društvene mreže. Hernandes, koji je snimio video, složio se sa njim i objasnio: ”Video sam to i potrčao, misleći da je požar i sve sam snimio, prizor je bio zaista upečatljiv.”

Izvor: blic.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Ogroman oblak gutao sve pred sobom

Izvor: Svet, 11.Apr.2014, 11:44

Ogroman oblak, koji je doslovno progutao gradsku plažu u Alikanteu, zabrinuo je lokalno stanovništvo i turiste. Na snimku se vidi kako pred navalom velike bele mase nestaje sve što joj se nađe na putu – uprkos tome što je nebo plavo i što na njemu nema nijednog oblačka. Neki su pomislili da...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.