Izvor: Glas javnosti, Beta, 25.Okt.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obame nasmejane pred objektivom

VAŠINGTON - Porodica američkog predsednika Baraka Obame konačno je dobila prvi zvanični foto-portret otkad se uselila u Belu kuću, objavile su juče sve svetske novinske agencije, dodavši da je porodična fotografija objavljena na zvaničnoj Fejsbuk stranici Bele kuće.

Obame je ovekovečila čuveni američki fotograf Eni Libovic, poznata po radu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << slavnim ličnostima, podseća Beta, dodajući da je fotografija predstavljena u Beloj kući.

Predsednik SAD Barak Obama, njegova supruga Mišel i njihove ćerke Malija i Saša fotografisani su 1. septembra u Zelenoj sobi predsednikove rezidencije u Vašingtonu.

Svetske novinske agencije prenele su i da je zvanični portret Obama u potpunom skladu s imidžom glave porodice i daleko od svake ukočenosti - predsednik je bez sakoa, samo u košulji i nasmejan. Mlađa ćerka Saša (8) stavila je ocu ruku oko ramena, a starija Malija (11) opušteno sedi na stolici pored majke,koju je obgrlila rukama.

Saša je odevena u belu, a Malija u crno-belu haljinu. Obama je pozirao s crvenom kravatom, a prva dama se odlučila za dugu crnu toaletu.

Izbor odeće odmah su prokomentarisali i modni stručnjaci ocenivši da je porodica Obama „bez imalo napora uspela da uskladi boje“ a to, kako su rekli, nije nimalo lako.

Fotografija je preksinoć postavljena i na stranici koju je Bela kuća otvorila na sajtu Flikr.

Eni Libovic je, podsećaju agencije, od početka karijere, sedamdesetih godina prošlog veka, fotografisala na stotine slavnih ličnosti među kojima su i engleska kraljica Elizabeta Druga, muzičar Džon Lenon u zagrljaju Joko Ono, kao i naga američka glumica Demi Mur, koja je tada bila u poodmakloj trudnoći.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.