OTKRIVENI NOVI DETALJI UBISTVA POLUBRATA KIM DŽONG UNA: Fejsbuk profil mu došao glave?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2017, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVENI NOVI DETALJI UBISTVA POLUBRATA KIM DŽONG UNA: Fejsbuk profil mu došao glave?

Istraga još uvek traje, za sada se pojavljuju samo spekulacije

Kim Džong-nam, polubrat Kim Jong- una, ubijen je u ponedeljak na aerodromu u Kuala Lumpuru, odakle je trebalo da poleti za Makao gde živi sa suprugom.

Kim Džong-nam je pod pseudonimom Kim Čol na Fejsbuku često objaviljivao fotografije na kojima se vidi da je putovao po svetu, odsedao u skupim hotelima i posećivao kazina.

Objavljivanjem slika koje svedoče o njegovom lagodnom životu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Makau i Singapuru on je nesmotreno omogućio agentima da lakše prate njegovo kretanje, nađu ga i ubiju u Maleziji.

Did 'careless' Facebook use lead to Kim Jong-nam's assassination? https://t.co/YUubfkKQcj pic.twitter.com/cPVTsBRmQy

— Daily Mail Online (@MailOnline) February 16, 2017

Koristio je i pasoš pod imenom Kim Čol, kada mu je pozililo na aerodromu u Kuala Lumpuru, da bi na putu ka bolnici preminuo.

Takođe je koristio i komercijalne imejlove za komunikaciju, što je takođe moglo da olakša posao agentima.

Njegovo ponašanje ukazuje na to da se nije skrivao iako je znao da ga traže agenti Kim Džong-una.

Nakon što je na njega 2012. godine izvršen neuspeli atentat, on je pisao svom polubratu i zamolio ga da poštedi njega i njegovu porodicu. Iako je kritikovao režim, Kim Džong-nam nije pokazivao nameru da se bavi politikom.

Za sada su uhapšene tri osobe osumnjičene da su učestvovale u napadu na njega u Maleziji. On je najverovatnije otrovan dok mu je jedna ženska osoba držala maramicu na licu, a druga ga prskala otrovom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.