OŠTRO: Soroš poziva Zakerberga da napusti Fejsbuk

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠTRO: Soroš poziva Zakerberga da napusti Fejsbuk

Sve je počelo zbog Donalda Trampa...

Džordž Soroš, milijarderski finansijer, poziva šefove Fejsbuka Marka Zuckerberga i Šeril Sandberg da napuste Fejsbuk. Ova reakcija izazvana je odlukom izvršnih direktora ove kompanije da odbiju brisanje političkih oglasa, i da će tako pomoći u ponovnom izboru Donalda Trampa za predsednika.

Zakerberg i Donald Tramp

Soroš u svom pismu FT-u napominje i da je Zuckerberg na neki način angažovan i ima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dogovor o uzajamnoj pomoći sa Donaldom Trampom kome će pomoći da ponovo bude izabran za predsednika. On dalje kaže da ne treba Fejsbuk da čeka vladine uredbe o političkom oglašavanju, već da odmah ukinu takvu praksu. Na kraju je još jednom napomenuo kako Mark Zuckerberg i Šeril Sandberg treba da daju otkaze i odu iz kompanije, i da je to jedini normalan sled okolnosti.

Facebook protiv Soroša

U novembru 2018. godine, kompanija Fejsbuk priznala je da je angažovala PR firmu koja će protiv njihovog ljutog kritičara Džordža Soroša voditi kampanju u javnosti. Tako se do danas nastavlja neprijateljstvo između njih i česte kritike. Činjenica je da Fejsbuk shvata uticaj takvih optužbi, pogotovo jer dolaze od nekoga ko je izuzetno uticajan u svetu, i da mora da poradi na tome.

Mark Zuckerberg je na drugoj strani zauzet pregovorima sa Evropskom komisijom, sa kojom ove nedelje ima sastanke. Potrebno je da se poslovanje kompanije Fejsbuk uskladi sa evropskom regulativom o privatnosti korisnika, oglašavanju i još mnogo toga, kao i da je potrebno suočavanje sa mnogim izazovima koji nailaze, a tiču se isključivo korisnika.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.