Novosadska cvetna pijaca preko grupe na internetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2020, 18:53

Novosadska cvetna pijaca preko grupe na internetu

Ljubitelji novosadske cvetne pijace koja se tradicionalno svake godine održava na platou SPENS-a, neće biti uskraćeni za taj sadržaj ni ovog proleća. Ipak ove godine zbog novonastale situacije, svoju prodaju i promociju, obavljaće preko namenski otvorene fejsbuk grupe "novosadska cvetna pijaca".

Fejsbuk grupu, osmilio je Pokret Gorana Novog Sada, kako bi spojii proizvođače i prodavce sa svojim kupcima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << U ovom virtuelnom prostoru posetioci grupe mogu pronaći cveće, sadnice, med i hranu, kao i sve ono sto bi se inače pronašlo na platou Spensa.

"U grupi su oni ljudi koji prosto mogu da pruže uslugu u ovom stanju tako da vrlo onako jedna lepa grupa, malo smo se preselili u virtuelni svet, većina njih radi dostavu na kućnu adresu u dogovoru sa kupcima, neki čak imaju mogućnost da se kod njih dođe u rasadnik, ko može da izađe iz svojih domova", navodi  Sonja Konjović, iz Pokreta Gorana Novog Sada.

Iako je situacija nesvakidašnja, cveće je uvek traženo te prodavci ističu da zbog velikog interesovanja, ne uspevaju svima u kratkom roku da odgovore na poruku.

"Ono sto je sada aktuelno i što vidim, jesu naravno muškatle, petunije, imamo čak i u ponudi višegodišnje ukrasne biljke, za vrtove, te vrste koje mogu i da prezime, onako šarenoliko, ali i dan i noć je prisutan, razne puzavice, ali svaki izlagač daje informacije kojoj biljci šta prija, da li voli sunce ili voli polusenku i senku, koliko je često zalivanje", ističe Konjović.

Kako bi dani u domovima bili zanimljiviji, prijatniji, april i maj su idealni dani za sadnju cveća, sređivanje terasa i vrtova.

Ideja i predloga ima raznih, kako i na koji način i koje vrste sadnica je najbolje izabrati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.