Novi zakon o elektronskoj trgovini propisuje nove uslove za trgovce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zakon o elektronskoj trgovini propisuje nove uslove za trgovce

Fejsbuk i Instagram, osim svojih društvenih karakteristika, postali su i novo okruženje za zaradu i trgovinu. Porez se ne plaća, ne postoji prijavljeno preduzeće, ni fiskalni račun, a sav novac ide direktno trgovcu. Odgovor države je pooštravanje zakona.

Novi zakon o elektronskoj trgovini propisuje znatno drugačije uslove za identifikaciju online trgovaca u odnosu na prethodni.

Te promene su donete s ciljem da se pojača nadzor nad elektronskom trgovinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja je do sada uglavnom bila u sivoj zoni. Pitali smo sugrađane kakva su njihova iskustva sa takvom kupovinom.

Svako ko se bavi elektronskom trgovinom moraće na svojoj prezentaciji da ostavi sve podatke, od imena preduzeća, matičnog broja i drugih ličnih podataka, kako bi se moglo utvrditi čija je odgovornost, ukoliko dođe do nekog propusta.

Ilegalna prodaja preko interneta je krivično delo i kažnjiva je zakonom. Ako lice koje nije registrovano za privredne delatnosti obavlja tu delatnost, kazna može isnositi od 50 hiljada do 150 hiljada dinara.


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.