Novi srbijanski muftija Abdulah Numan zvao se Ivan Trifunović

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi srbijanski muftija Abdulah Numan zvao se Ivan Trifunović

Foto: Facebook/Abdullah Nu'man

Novoizabrani srbijanski muftija Abdulah Numan (66) je zapravo Ivan Trifunović, Srbin, rođeni Beograđanin, koji je sa 19 godina preuzeo islam.

Numan je sestrić preminule glumice Ružice Sokić.

Za sebe zna da kaže da je bio neshvaćeno dete i buntovnik, a tokom jednog svog puta po Indiji, na iznenađenje svoje porodice, preuzeo je islam i u njemu ostao do danas.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />To se dogodilo u Velikoj džamiji Adžmira u Rodestanu, Indija, gde je učio o islamu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Numan je danas doktor nauka, donedavno profesor na prestižnom Univerzitetu “Viktori” u Melburnu.

Pre toga, u svoj “cirkulum vite” ubeležio je tri fakultetske diplome: prvu na Fakultetu za islamske studije i filozofiju, drugu na Fakultetu društvenih nauka, a treću na fakultetu za biznis i menadžment.

Magistrirao je na temi - islamska teologija.

(Telegraf/Izvor:Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

KO JE NOVI MUFTIJA SRBIJANSKI: Doktor nauka, rođeni Beograđanin i sestrić Ružice Sokić

Izvor: Kurir, 30.Maj.2016

...Numan je sestrić preminule glumice Ružice Sokić Za sebe zna da kaže da je bio neshvaćeno dete i buntovnik, a tokom jednog svog puta po Indiji, na iznenađenje svoje porodice, preuzeo je islam i u njemu ostao do danas..To se dogodilo u Velikoj džamiji Adžmira u Rodestanu, Indija..Tu je učio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.