Novi internet pretraživač prisilno stiže na sve naše kompjutere

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 20:40

Novi internet pretraživač "prisilno" stiže na sve naše kompjutere

Stari Internet Explorer danas ostvaruje tek oko 5 odsto ukupnog internet saobraćaja

Mesecima unazad, Microsoft odvikava korisnike operativnog sistema Windows od svog pregledača Internet Explorer, budući da će svi, od novembra, gotovo "prisilno" prebačeni na Chromium Edge pretraživač.

Kada za nekoliko dana korisnici na svojim računarima budu hteli da pokrenu Explorer, Windows će ih automatski prebaciti, odnosno pokrenu Edge.

Windows će, u početku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Edge-u pokretati 1.156 stranica, među kojima su Fejsbuku, Instagram, Twitter, Jutjub, brojne Guglove stranice, kao i sajtovi poznatih banka i velikih brendova, navodi The Verge.

U Microsoftu smatraju da će korisnici Windowsa tako jednostavnije početi sa korišćenjem verzije Microsoft Edge 87, a koja stiže od 19. novembra.

Inače, stari Internet Explorer danas ostvaruje tek oko 5 odsto ukupnog internet saobraćaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.