Nju Meksiko: U pucnjavi ubijeno najmanje četvoro, uključujući napadača, više ranjenih

Izvor: VOA, 15.Maj.2023, 23:02

Nju Meksiko: U pucnjavi ubijeno najmanje četvoro, uključujući napadača, više ranjenih

Najmanje četiri osobe su ubijene, uključujući i napadača, a više ih je ranjeno u ponedjeljak nakon pucnjave u Farmingtonu, saopštila je policija. Škole u cijelom gradu su zatvorene. "Imaviše civilnih žrtava", izvijestila je policija Farmingtona putem Fejsbuka, dodajući da je napadaču "pružen otpor" i da je "ubijen na licu mjesta". Takođe je navedeno da su ranjena dva policajca, pripadnik gradske policije i pripadnik državne policije Nju Meksika, te da su oboje u stabilnom stanju u Regionalnom medicinskom centru San Huan. "Identitet osumnjičenika je nepoznat i nema drugih poznatih prijetnji u ovom trenutku", navela je policija, dodajući da su reagovale gradska, okružna i državna policija. Pucnjava je prijavljena malo nakon 11 sati u području Bruksajd Parka, a sve gradske škole stavljene su u, kako su ih zvaničnici nazvali, "preventivno zatvaranje". Tri obližnje škole ostale su u tom statusu. Službenica u kancelariji šerifa okruga San Huan, Megan Mičel, nazvala je incident "otvorenom i aktivnom istragom koja je u toku", dodajući da ne može da saopšti više informacija. Federalni agenti iz Finiksa uputili su se u Farmington, objavio je Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive putem Tvitera. Farmington je grad s gotovo 50.000 stanovnika u sjeverozapadnom Nju Meksiku, a od glavnog grada te savezne države Albukerkija.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

PUCNJAVAU NOVOM MEKSIKU Najmanje tri osobe poginule, ranjena dva policajca

Izvor: Blic, 15.Maj.2023

Najmanje tri osobe su poginule danas, a više njih je ranjeno u pucnjavi u Farmingtonu, u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, saopštila je policija. Postoji više civilnih žrtava, saopštila je policija Farmingtona na Fejsbuku, dodajući da je jedan osumnjičeni ubijen na licu mesta, prenosi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.