Nova prevara na „Fejsbuku“

Izvor: Blic, 04.Avg.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova prevara na „Fejsbuku“

Ovih dana po „Fejsbuku“ kruži nova poruka koja ima za cilj da pokupi lične podatke korisnika. Stručnjaci iz kompanije „Sofos“ upozoravaju da ne nasedate i ne klikćete na objavu koja počinje sadržajem „I am shocked!...“

Broj korisnika na ovoj društvenoj mreži postao je pravi mamac za prevarante različitih vrsta - od onih koji čekaju da objavite da ste na odmoru da bi vam skoknuli do stana do onih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji kupe lične podatke ili koji dinar sa kartice.

Posljednje dve prevare dolaze u obliku statusne poruke koja počinje sadržajem „I am shocked!...". Trenutno su aktivne dve varijante ove statusne poruke s linkom-mamcem. Jedna sadrži navodni video u kom učitelj batinama gotovo ubija učenika, a druga u kojoj je navedeno „I am shocked!!! I’m NEVER texting AGAIN since I found this out. Video here: http://bit.ly/c4SDyh – Worldwide scandal!"

U oba slučaja radi se o istoj stvari - prevarantima koji preko pripadajuće aplikacije na „Fejsbuku" pokušavaju da pokupe vaše lične podatke.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.