Nova prevara hara Fejsbukom!

Izvor: S media, 07.Apr.2011, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova prevara hara Fejsbukom!

Nova prevara koja se širi putem četa na Fejsbuku mami korisnike obećanjem o fotošopovanoj slici na kojoj se mogu videti.

Naime, na četu vam se može pojaviti poruka prijatelja: "hey, i just made a photoshop of you, c h e c k it out :P: bit.ly/LINK."

Kada kliknete na ovaj skraćeni link dolazite do aplikacije pod nazivom "millium", a koja traži pristup vašim osnovnim informacijama na računu (ime i prezime, slike na profilu, pol, popis >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prijatelja...) piše Net-security.



"Ova prevara brzo se širi"
, rekli su iz kompanije M86 Security. Izračunali su preko 88.000 klikova u satu, što znači da je do sada na ovu "foru" palo preko 500.000 korisnika.

Traži milijardu dolara odštete od Fejsbuka

Klikom na sliku bićete preusmereni na blog o grafičkom dizajnu, na kojem se govori o pet manipulacija koje možete napraviti u Photoshopu, međutim nigde nećete pronaći svoju sliku.

Stručnjaci za sigurnost ostavljaju mogućnost da je ovom smicalicom neko možda samo želeo da upozori da pristup FB četu može vrlo lako biti iskorišćen i za slanje drugih stvari.

Aplikaciju možete izbrisati na način da je u "Podešavanjima privatnosti" (Privacy Settings) pod "Aplikacije i Web stranice" (Apps and Websites) uklonite.

(Net.hr foto:Facebook)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.