Nova opcija na Mesendžeru oduševiće sve koji brinu o privatnosti

Izvor: 011vodič.com, 27.Jan.2020, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova opcija na Mesendžeru oduševiće sve koji brinu o privatnosti

Aplikacija Mesendžer uvodi novu opciju otključavanja sadržaja istovremeno podižući nivo bezbednosti same aplikacije i podataka u njoj.
Foto: Shutterstock
Fejsbuk je poznat po tome što voli da njuška po podacima svojih korisnika, ali ne želi da dozvoli da to čini neko drugi – i što bi?!
Bez obzira na to da li koristite potvrdu identiteta u dva koraka i enkriptovanje, Fejsbuk će vam uskoro ponuditi >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << i novu opciju za otključavanje Mesendžer aplikacije.
Mesendžer uvodi izuzetno zgodnu opciju da se aplikacija samostalno zaključa čim ostavite telefon ili nakon određenog vremena, koje može biti od par sekundi do sat vremena. Takođe, jednom kad odlučite da se vratite u Mesendžer aplikaciju moći ćete da je otključate i skeniranjem lica.
Foto: Shutterstock
To je nova mogućnost, koja je otkrivena u samoj aplikaciji namenjenoj programerima, a o kojoj Fejsbuk  još uvek nije govorio ništa.
Otključavanje licem se zove prilično prosto – Face ID – i aktivira se nakon što se udaljite od aplikacije, kako bi zaštitila podatke i pristup prepiskama dok niste tu.
Prema objavi SlashGear sajta ovo je Android verzija i to još uvek radna verzija Messenger Face ID opcije, koja će biti verovatno preimenovana, da se ne bi kosila sa autorskim pravima, na koja Apple polaže prava (Face ID za iPhone).
Foto: Shutterstock
U svakom slučaju dobro je što se ništa od podataka o prepoznavanju lica neće biti čuvano na Fejsbuk serverima, nego će ostajati na uređaju korisnika.
Nema informacija kad će tačno nova opcija biti i zvanično deo Mesendžer aplikacije.


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.