Izvor: B92, 11.Dec.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova građanska akcija na "Fejsbuku"

Sarajevo -- Više od 6.000 građana za manje od 48 sati priključilo se grupi na "Fejsbuku" koja ima za cilj ukidanje nacionalističke grupe "Nož, žica, Srebrenica".

Ta grupa je kreirana u ponedeljak i veliča genocid u Srebrenici. "Administratori, molimo vas da zatvorite grupu 'Nož, žica, Srebrenica' koja veliča genocid u Srebrenici, gde je 8.000 muškaraca i dečaka (1995) ubijeno. Štaviše, ova grupa propagira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mržnju usmerenu ka svim muslimanima", upozorila je grupa u koju su uključeni, osim građana BiH, i građani Srbije.

Upozorenje je upućeno administratorima tog sajta zbog govora mržnje protiv muslimana.

Inače, zahvaljujući sličnim građanskim akcijama do sada su ukinute brojne grupe koje su pozivale na netrpeljivost i promovisale govor mržnje.

Neke od njih su veličale razvaljivanje Beograda posle protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova, veliki broj njih je pozivao na linč radnika B92 i spaljivanje zgrade, a takođe su promovisani haški optuženici, kao što su Ratko Mladić i Radovan Karadžić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.