Nova funkcija na Facebooku - samouništavajući statusi

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova funkcija na Facebooku - samouništavajući statusi

Facebook je uveo potpuno novu funkciju.

Omogućili su statuse koji će se "samouništavati" nakon određenog vremena.

Popularna društvena mreža ovim potezom pokušava da podstakne korisnike da u statusima koriste samo tekst. Testiranje nove opcije je započelo, a korisnicima će omogućiti da odrede nakon koliko će vremena njihov status nestati s Facebooka, piše "Independent".

Ovu funkciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uočio je jedan od korisnika Facebooka i podelio je na BuzzFeedu podsećajući na vreme kada su statusi bili samo rečenice, a ne i fotografije, screenshotovi, filmovi i slično. Čini se da je nova opcija inspirisana Snapchatom koji je Facebook već mnogo puta kopirao.

Novi, kratkotrajni statusi će biti ograničeni na 101 karakter a korisnici će sami odrediti vreme koliko će biti vidljivi na mreži i gde će biti vidljivi.

Opcija podseća na alatku Facebook Stories putem koje su korisnici djelili fotografije i videe i koji su se nalazili na vrhu News Feeda. Iako su se ti Storiesi pokazali uspešnim na Instagramu i WhatsAppu bili su totalni promašaj na Facebooku.

Kako se čini, Facebook ima problem u zadržavanju mlađe populacije koja sve manje vremena provodi na ovoj društvenoj mreži, a sve više na Instagramu i Snapchatu.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.