Nova Facebook prevara

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Facebook prevara

Ne nasedajte na novu Facebook prevaru, u koju je upletena vrlo popularna opcija "Year in Review 2016".

Zbog izuzetne popularnosti opcije "Year in Review", koja se već nekoliko godina zaredom nudi Facebook korisnicima, prevaranti su ove godine čak pre nego što je Facebook "Year in Review" opciju pustio korisnicima, formirali profile s tim imenom, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nebezbedni i služe za krađu korisničkih podataka, objavio je HS security portal.

Profili "Year in Review" traže od korisnika da ih lajkuju (kako bi izgradili što veću bazu i lakše se istakli na Fejsu), da ostave komentar "Hvala", uloguju se sa svojim podacima kroz aplikaciju i onda sačekaju da dobiju video Year in Review.

Ostavljanjem svojih podataka omogućili ste prevarantima da kroz vaš profil šalju reklame, koriste ga kako bi se preporučili vašim prijateljima i ko zna šta sve još bez vašeg znanja. Naravno, nije isključeno da neko "češlja" sve vaše poruke, slike i druge stari na profilu u potrazi za podacima koji bi prevarantima mogli da pomognu da dođu do vaših bankarskih ili nekih drugih podataka.

Jedini pravi "Year in Review 2016" je na linku i ne zahteva da ga "lajkujete", delite, kažete mu "Hvala", a nudi vam mogućnost da sami izmenite stavke u okviru videa.

Pazite kome verujete i nikada ne upisujte svoje Facebook podatke u Fejs aplikacije, osim ako ih niste dobro pogledali i raspitali se o njima. Par minuta pretrage u Facebook ili Google pretrazi otkriće vam da li je neka FB aplikacija lažna ili ne.

Autor: Mondo

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.