Nov virus na Facebooku – rešenje postoji !

Izvor: Baguje.com, 25.Jul.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov virus na Facebooku – rešenje postoji !

Da li ste prethodnih dana dobili na vaš Facebook zid poruku da pogledate neki video klip, a da je tekst poruke bio na turskom jeziku ?
Ukoliko jeste, i ukoliko ste kliknuli da pogledate taj video klip, verovatno ste već zaraženi virusom koji će sada umesto vas vašim prijateljima slati slične poruke da gledaju takve video klipove. Rešenje postoji, pratite korak po korak i uspešno ćete se rešiti ove zaraze.
Google Chrome U polje za kucanje adrese sajta ukucajte “about:plugins” bez navodnika i tu će vam se pojaviti svi plagini koji su instalirani na vašem sistemu a koje Google Chrome koristi. Pronađite “video” plugin i kliknite na dugme “disable”.
Firefox I kod Firefoxa je postupak sličan, stim što treba da uđete u podešavanja dodataka, dakle, u meniju idite na  Tools – Addons i tamo u spisku instaliranih dodataka onemogućite ili obrišite u potpunosti video dodatak koji ste nedavno instalirali kliknuvši na taj video klip koji sam pomenuo na početku.
Internet Explorer U i ovom brauzeru se postupak svodi na isto, odete menijem u Tools – Internet Options i zatim na karticu Programs i ovde isto uklonite Video player i to je to.
 
Nakon što ste uradili ove korake, najbolje bi bilo da restartujete vaš brauzer nakon uklanjanja ovog neželjenog dodatka/virusa jer ćete tako biti sigurni da je on u potpunosti uklonjen. Takođe, ukoliko primetite da je neko od vaših Facebook prijatelja zaražen sa ovim virusom i šalje vama ili svojim prijateljima link do ovih video klipova tj. virusa, samo mu pošaljite link do ove stranice kako bi se i on zaštitio tj. uklonio virus i prestao da šalje neželjene poruke.

Post "Nov virus na Facebooku – rešenje postoji !" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 25. 07. 2012.
Kategorije: Društvene mreže, Facebook, Sigurnost, Virusi, Zaštita | Tagovi:



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.