Norveški premijer Stoltenberg proveo popodne kao taksista

Izvor: Politika, 11.Avg.2013, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveški premijer Stoltenberg proveo popodne kao taksista

Norveški premijer Jens Stoltenberg je u junu proveo jedno popodne radeći inkognito kao vozač taksija, kako bi čuo mišljenje norveških glasača budući da je, kako kaže, taksi jedno od retkih mesta gde ljudi iznose ono što stvarno misle, objavljeno je danas.

Stoltenberg je za tu priliku nosio tamne naočare i uniformu taksiste. Svoj identitet je otkrio samo jednom, kada ga je jedna od mušterija prepoznala, izveštava BBC.

Razmene mišljenja taksiste - premijera i njegovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << putnika snimljene su skrivenom kamerom, a taj film je stavljen na njegovu stranicu na Fejsbuku i biće korišćen i u kampanje za njegov reizbor u septembru.

Jedan putnik je rekao lažnom taksisiti „Iz ovog ugla zaista ličite na Stoltenberga”, dok je putnica koja ga je prepoznala rekla kako je dobro što ga srela jer je i tako mislila da mu pošalje pismo.

U većini slučajava razgovor između Stoltenberga taksiste i njegovih mušterija je skretao na politiku.

Stoltenberg je od jednog putnika dobio i kritiku za svoju vožnju, kada je u jednom tenutku naglo zakočio, greškom koristeći pedalu za kočenje u automatizovanom automobilu, misleći da je kvačilo.

Stoltenberg je za novine VG kasnije priznao da nije seo za volan čak osam godina.

Nijednoj od mušterija premijera-taksiste vožnja nije bila naplaćena.

Iako u principu popularan u Norveškoj, ankete javnog mnjenja ukazuju da po popularnosti zaostaje za opozicionim kandidatom za premijera.

Na pitanje novinara VG-a da li razmišlja o tome da se bavi taksiranjem ukoliko izgubi na izborima, Stoltenberg je izjavio da je za Norvešku i za putnike taksija najbolje da on bude premijer, a ne taksista.

Tanjug

objavljeno: 12.08.2013.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

(VIDEO) Norveški premijer proveo dan kao taksista

Izvor: Press, 11.Avg.2013

Stoltenberg je za tu priliku nosio tamne naočare i uniformu taksiste. Svoj identitet je otkrio samo jednom, kada ga je jedna od mušterija prepoznala, izveštava BBC. .. Razmene mišljenja taksiste - premijera i njegovih putnika snimljene su skrivenom kamerom, a taj film je stavljen na njegovu stranicu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.