Nišlije na protestu sade drvo - na nišavskom keju gde se gradi dalekovod

Izvor: JužneVesti.com, 28.Nov.2022, 14:33

Nišlije na protestu sade drvo - na nišavskom keju gde se gradi dalekovod

Još jedan protest najavaljuju građani na nišavskom keju, gde se gradi trasa dalekovoda, a kažu da će u subotu 3. decembra posaditi drvo, kao simbol njihove borbe da ovaj deo Niša ostane zelena oaza grada.

"Vi sečete, mi sadimo!" - poručuju Nišlije preko Fejsbuk grupe "Sačuvajmo kej", a tako su i najavili novo protestno okupljanje.

Napominju da se okupljaju jer su protiv dalje gradnje u parku na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nišavskom keju, iza Toplane, kao i u okolini gde je sada zelenilo, kao i protiv investitorskog urbanizma, kopanja, betoniranja.

Na narednom okupljanju u subotu u 13 h zasadićemo drvo kao simbol naše težnje i ciljeva da nišavski kej ostane javna gradska zelena parkovska površina, koju je potrebno dodatno ozelenjavati da bi ostala zelena gradska oaza i netaknut eko sistem - poručuju.

Na prethodnom okupljanju bilo je predloga da se ruši ograda postavljena duž keja zbog izgradnje dalekovoda, ali nije usvojena, a Nišlije ponavljaju da su protiv nasilja, pa će pored sadnje drveta imati i izložbu upravo na toj ogradi.

Pored simbolične sadnje jedne mlade sadnice, priredićemo i otvorenu izložbu crteža na novopostavljenoj ogradi duž keja, pa vas pozivamo da ponesete svoje šarene radove na temu "Moj kej je okeeeej!", na papiru formata A4 - navode u objavi.

Podsetimo, radovi na nišavskom keju su, prema rečima stanovnika tog dela grada, počeli iznenada tokom večeri, a nekoliko dana nisu dobijali informacije zbog čega su iskopane ogromne rupe duž keja i u parku. Potom je nekoliko stabala posečeno, a sve zbog izgradnje dalekovoda, čiji su radovi stali u Brzom brodu, a za koje iz Elektromreže Srbije kažu da su od javnog interesa. Zbog uništavanja zelenila reagovala je i niška "Eko gerila", gde i dalje čekaju odgovore nadležnih iz Niša o daljem toku radova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.