Niš dobio naziv ulice po frontmenu Novembra

Izvor: RadioCity.rs, 25.Nov.2020, 20:49

Niš dobio naziv ulice po frontmenu Novembra

Na Fejsbuk stranici sada već kultnog benda Novembar, objavljeno je da je Goran Kostić, frontmen i osnivač benda, dobio ulicu Nišu i to u najstarijem naselju u Nišu - Paliluli.
Kostić je preminuo pre nekoliko godina, a na muzičkoj sceni Niša ostavio je veliki trag. Da Nišlije čuvaju sećanje na muzičare uz čiju su muziku odrastale generacije, dokazuje i činjenica da pored ove postoji ulica Zorana Radosavljevića Čupe, nekadašnjeg basiste Galije, kao i niškog dirigenta >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs <<  i nastavnika muičkog vaspitanja Milorada Veljkovića Špaje.
Članovi benda, kako je objavljeno na Fejsbuk stranici, nisu isprva znali ko je pokrenuo akciju da niška ulica dobije naziv po Kosti, ali se kasnije ispostavilo da je reč o bivšem bubnjaru Novembra Draganu Stoiljkoviću Galetu.
Dragan Stoiljković Gale je predložio gradskoj komisiji za imenovanje i preimenovanje ulica, smatrao je da Kosta to zaslužuje, urgirao koliko je bilo u njegovoj mogućnosti i kako vidim uspeo je u tome,  napisao je Predrag Mitrović iz Gradske opštine Palilula.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.