Nezadovoljni korisnici BusPlusa demolirali Fejsbuk

Izvor: Njuz.net, 17.Jul.2012, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljni korisnici BusPlusa demolirali Fejsbuk

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeIzazvao revolt na Fejsbuku - sistem BusPlus // FOTO: Telegraf.rs

BEOGRAD, 17. jul 2012, (Njuz) – Korisnici javnog prevoza u Srbiji svoje nezadovoljstvo novim pravilima ulaska u autobus, ali i ogorčeni kampanjom Busplusa koja ih tretira kao brojke a ne kao ljude, izrazili su u vidu masovnog protesta na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ono što je počelo kao miran protest pretvorilo se ubrzo u nerede kada je masa korisnika, razjarena čekanjem na autobus i po nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << sati na visokim temperaturama, ostavila na hiljade nepristojnih komentara svuda po Fejsbuku.
Vandali se tu nisu zaustavili, pa se nakon glasina da je tender za BusPlus namešten nekolicina komentara prelila i na Tviter, uništivši pritom oko 50 odsto tajmlajna, a nekoliko desetina besnih građana je čak poslala i mejlove BusPlusu lično.
Prema nezvaničnim podacima, ostaci hejterskih komentara su i dalje na Fejsbuku, i ne deluje kao da će uskoro biti odatle sklonjeni, što dovodi dalje funkcionisanje ove mreže u Srbiji u pitanje.
Najtvrđi protivnici BusPlusa su izjavili kako su spremni da ako treba, i po ceo dan sede na Fejsbuku i da ga u potpunosti zatrpaju svojim ljutitim opaskama:
- Ostavio sam tri takva hejterska komentara na wallu BusPlusa dok sam čekao autobus kod Sajma da je i mene sad sramota od tog rečnika koji sam koristio. Sutra ću opet tako, pa ko duže izdrži, kaže jedan od vandala koga smo zatekli dok je šerovao fotomontažu Đilasa na Google Plusu.
Okupljanje nekoliko desetina hiljada nezadovoljnih i besnih građana na Fejsbuk iventu „Dole BusPlus“ samo je doprinelo zaoštravanju čitave situacije, tako da se na zakazanom protestu pojavilo čak nekoliko promila onih koji su rekli da će zaista i doći.
Podsećamo, ovo nije prvi put da građani Beograda demoliraju Fejsbuk, već se to desilo i prilikom zabrane prodaje alkohola nakon 22h, kada su razjareni juzeri bacili na hiljade teških i uvredljivih reči u gradonačelnikovom pravcu.
Viktor Marković
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.