Nepoljuljan gnevom srpskih medijskih radnika Fejsbuk nastavlja da radi dobre stvari za planetu i udružuje se sa Erbasom

Izvor: TangoSix.rs, 22.Nov.2017, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepoljuljan gnevom srpskih medijskih radnika Fejsbuk nastavlja da radi dobre stvari za planetu i udružuje se sa Erbasom

Dok Srbija jedina u regionu pati kao zamorče testiranja novog načina prikazivanja postova u Njuzfidu (pročulo se i do Njujork Tajmsa) Fejsbuk gura dalje.
Nedotaknuto bukom koja dolazi iz naše zemlje, „malo f“ je objavilo juče da nastavlja sa svojom spektakularnom HAPS vizijom i ovoga puta u istu (za džabe) „boostuje“ Erbas.
Kako je saopšteno, najveći neprijatelj mlade srpske demokratije i najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << evropski proizvođač aviona udružili su se kako bi lobirali Međunarodnu telekomunikacionu uniju za dodatni kapacitet unutar spektra radio signala koji će biti namenjen takozvanim „pseudo-satelitima“ (namenskim bespilotnim letelicama) koji su deo šireg plana da se iz vazduha obezbedi besplatan internet za one kojima je najpotrebniji.
Budući da je Fejsbuk zbog ovog plemenitog projekta zakoračio u vazduhoplovstvo pre dve godine, da je poželjna visina krstarenja mreže HAPS letelica (High Altitude Platform Stations) iznad 20 kilometara, očigledno je da im pored borbe za dodatno potrebne frekvencije treba i prečica, lepše upakovano „partner“,  u vazduhoplovnoj industriji.
Erbasov „Zephyr“ svakako je zreliji projekat / Foto: Erbas Za sada postoje dve nezavisno razvijene letelice. Fejsbukova „Aquila“, bespilotno leteće krilo sa vingletima i Erbasov „Zephyr“ koji je između ostalih rekorda postavio i onaj u letenju 336 sati (14 dana) bez prestanka. Obe letelice za pogon koriste solarnu energiju.
Iz Fejsbukovog saopštenja nije precizirano da li će se dva programa ujediniti ili će možda Erbasu biti prepušteno da radi ono što najbolje ume ali najava saradnje sigurno ohrabruje. Može se dogoditi da u budućnosti imamo besplatan internet sa neba i to najverovatnije iz Erbasovih letelica.
…sve do trenutka kada nas Fejsbuk sve navuče na uslugu, zatim ograniči da jedva 10% populacije može dobiti konekciju i na kraju krene to da naplaćuje – pomisliće zlobno, kontra globalnom napretku, srpski mediji.

The post Nepoljuljan gnevom srpskih medijskih radnika Fejsbuk nastavlja da radi dobre stvari za planetu i udružuje se sa Erbasom appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.