Nemačka uklanja govor mržnje sa interneta

Izvor: RTS, 15.Dec.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka uklanja govor mržnje sa interneta

Nemačko Ministarstvo pravde postiglo je dogovor sa internet kompanijama "Fejsbuk", "Gugl" i "Tviter" da govor mržnje ubuduće bude uklonjen sa sajtova u roku od 24 časa u toj zemlji, što će značiti primenu već postojećih zakona i u onlajn sferi.
Ta odluka usledila je nakon pritiska nemačkih vlasti zabrinutih zbog sve većeg broja postova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa rasističkim sadržajem na društvenim mrežama, prenosi AP.

U zajedničkom saopštenju Ministarstva pravde i tri internet kompanije piše da će korisnici i antirasističke grupe lakše moći da markiraju govor mržnje.
Sadržaj postova ispitivaće timovi stručnjaka koji će ga i uklanjati po mogućstvu za jedan dan.
Nemački ministar pravde Hajko Mas rekao je da te mere nemaju za cilj ograničavanje slobode govora, već da se obezbedi da nemački zakoni budu primenjeni i onlajn.
Nemačka ima stroge zakone protiv podsticanja na rasnu mržnju, što je reakcija na nacističku prošlost zemlje, navodi AP.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nemačka uklanja govor mržnje sa interneta

Izvor: Studio B, 15.Dec.2015

Nemačko Ministarstvo pravde postiglo je dogovor sa internet kompanijama "Fejsbuk", "Gugl" i "Tviter" da govor mržnje ubuduće bude uklonjen sa sajtova u roku od 24 časa u toj zemlji, što će značiti primenu već postojećih zakona i u onlajn sferi...Ta odluka usledila je nakon pritiska nemačkih...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.