Nema izvinjenja Bolsonara za ruganje Brižit Makron, ali pokušava da se iščupa brisanjem

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema izvinjenja Bolsonara za ruganje Brižit Makron, ali pokušava da se "iščupa" brisanjem

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro obrisao je s Fejsbuka uvredljiv komentar na račun francuske prve dame Brižit Makron da bi se "izbegle pogrešne interpretacije"

To je naveo njegov portparol.

"Da bi se izbegle pogrešne interpretacije, komentar je obrisan s društvene mreže", rekao je novinarima Otavio do Rego Baroš.

Bolsonaro je u nedelju komentarisao objavu na Fejsbuku čija svrha je bila ruganje izgledu Brižit Makron.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potom pokazao znake popuštanja i naveo da je Brazil "otvoren" za finansijsku pomoć od 20 miliona dolara za borbu protiv požara u Amazoniji, što je do tada odbijao.

Ipak, u sredu se vratio na staru poziciju, tražeći da francuski predsednik Emanuel Makron "povuče reč" nakon što je optužio Bolsonara da ga je lagao i što je "relativizovao" suverenitet Brazila nad Amazonijom, veoma osetljivim pitanjem za Brazil u kom se nalazi skoro 60 odsto najveće tropske prašume na svetu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.