Izvor: RTS, 12.Okt.2020, 16:14

Napadač iz Zagreba obožavalac Tompsonove muzike, nakon napada na Fejsbuku ostavio poruku

Danijel Bezuk, dvadesetdvogodišnji mladić koji je teško ranio policajca na Markovom trgu u Zagrebu i potom izvršio samoubistvo, bio je obožavalac muzike Marka Perkovića Tompsona, Miroslava Škore i Mate Miše Kovača. Neposredno nakon napada na Fejsbuku je ostavio poruku.
Indeks navodi da je nakon što je pucao u policajca Danijel Bezuk na Fejsbuku ostavio poruku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti", napisao je Bezuk na svom profilu.
Hina je prenela da je ranijih godina na društvenim mrežama objavljivao snimke Tompsonovih, Škorinih i Kovačevih pesama, ali i snimke testiranja snajperskih pušaka.
Na jednom od snimaka testiranja snajperske puške napisao je: "Da sam jedan od njih, da skidam Srbe".
Na Fejsbuk profilu mladića, koji je nakon pucnjave na Markovom trgu izvršio samoubistvo, na naslovnoj strani je fotografija iz filma "Put rata" reditelja Stivena Spilberga.
Kako su preneli hrvatski mediji, mladić je pucao iz "kalašnjikova" koji je uzeo od oca, a potiče iz "braniteljske porodice".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.