Najviše koristimo Fejsbuk, Tviter i Jutjub

Izvor: Adriatalk.com, 12.Jan.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše koristimo Fejsbuk, Tviter i Jutjub

Društvene mreže u Srbiji su jedna od najčešćih razbibriga na internetu. Upravo ova činjenica nas je podstakla da istražimo koje to društvene mreže najviše koristimo. Ukupno je anketirano 876 korisnika društvenih mreža. Anketa koju smo sproveli pokazala je da čak 99% ispitanika ima nalog na Fejsbuku, a zatim slede Jutjub sa 93%, Tviter sa 77% i Gugl Plus sa 71%. Ovde treba imati u vidu da većina korisnika Gmail-a je po automatizmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Adriatalk.com << dobijala i nalog na Gugl Plusu, te da broj otvorenih naloga na ovoj društvenoj mreži nije u potpunosti organski.

Pitanje 1 – Na kojim društvenim mrežama imate nalog?

Facebook – 864

Flickr – 144

Google Plus – 624

Instagram – 612

LinkedIn – 564

Pinterest – 348

Tumblr – 252

Twitter – 672

Vine – 60

Vkontakte – 72

Youtube – 816

Upravo iz gore navedenog razloga, smatrali smo da je pored informacija otvorenim nalozima na društvenim mrežama, potrebno postaviti i sledeće pitanje: “Na kojim društvenim mrežama provodite najviše vremena?”. Na ovo pitanje svaki ispitanik je mogao da izabere najviše 3 konačna odgovora, dok u prethodnom pitanju ograničenja ovakve vrste nije bilo. Od ukupnog broja ispitanika njih 95% je svrstalo Fejsbuk u društvene mreže na kojima provode najviše vremena. Slede Tviter sa 47% i Jutjub sa 44%. Interesantno je da je samo 8% ispitanika odgovorilo da provodi vreme na društvenoj mreži Gugl Plus.

Pitanje 2 – Na kojim društvenim mrežama provodite najviše vremena?

Facebook – 828

Flickr – 12

Google Plus – 72

Instagram – 336

LinkedIn – 84

Pinterest – 48

Tumblr – 0

Twitter – 408

Vine – 0

Vkontakte – 0

Youtube – 384

Ono što je interesantno je da se korišćenje društvenih mreža u mnogome promenilo u odnosu na 2009. godinu kada smo napisali tekst o 10 najpopularnijih društvenih mreža u Srbiji. Većina društvenih mreža koje smo tada koristili je u potpunosti nestala iz naših života, a neke su se čak i ugasile. Ono što je interesantno je da je i tada Fejsbuk bio najpopularnija društvena mreža u Srbiji.

Nastavak na Adriatalk.com...






Povezane vesti

Facebook i dalje najpopularniji u Srbiji

Izvor: Blic, 12.Jan.2015

Facebook je najpopularnija društvena mreža u Srbiji, pošto najviše ispitanika ima nalog na toj mreži, ali i najviše vremena provode na njoj, pokazali su rezultati ankete objavljene na sajtu www.adriatalk.com...Od 876 anketiranih, na pitanje na kojim društvenim mrežama imate nalog, 99 odsto je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Adriatalk.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Adriatalk.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.