Najveće kompanije u Partnerstvu za veštačku inteligenciju

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveće kompanije u Partnerstvu za veštačku inteligenciju

Amazon, Google's DeepMind, Facebook, IBM i Microsoft će raditi zajedno na temama kao što su privatnost, bezbednost i kooperacija između čoveka i kompjutera.

Ova "koalicija" će se zvati Partnerstvo za veštačku inteligenciju i u njoj će se naći i nezavisni eksperti.

"Svedoci smo veoma brzog razvoja veštačke inteligencije u kratkom vremenskom periodu", smatra profesor Univerziteta u Montrealu Jošua Benđio. "Ovo polje nosi sa sobom široko polje mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za kompanije i javne organizacije. Ali ipak i dalje se postavljaju pitanja o načinu primene ove tehnologije", dodao je.

Direktor za razvoj u Majkrosoftu je označio novo partnerstvo kao "istorijsku saradnju za veštačku inteligenciju i njen uticaj na ljude i društvo", dok je istraživač IBM-a Frančeska Rosi rekla da ovo predstavlja "presudni korak u napretku tehnologije ovog veka".
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.