“Najlepša” promenada u Evropi, biser Beograda, popločava se nadgrobnim spomenicima

Izvor: Luftika.rs, 10.Okt.2020, 12:45

“Najlepša” promenada u Evropi, biser Beograda, popločava se nadgrobnim spomenicima

U Beogradu na vodi se postavljaju granitni pločnici koji su delom – od nadgrobnih spomenika.
No, to su samo nemački, jermenski i hrvatski (sa slike vidimo da je latinica, da piše Ante, Кata i Iva Кvesić) … pa onda nije strašno, je l’ da?
Foto: Facebook Kad se na Кosovu Albanci budu rušilački odnosili prema našoj kulturnoj baštini u pravedničkom besu vikaćemo “Divljaci!”. Ali, neće imati ko da čuje. Karma ume da bude surova, nemojte posle da smo “pobožni” >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << a da ne verujemo u prokletstvo kada nekome rušite groblj, crkve, džamije.
Ovakav i slični skandali dešavali su se i ranije.
Naime, u Zemunu su od nemačkih nadgrobnih spomenika posle rata i posle rušenja katoličke nemačke crkve u Francenstalu, na Кalvariji napravili stepenište na kojem se još uvek vide imena.
U Novom Sadu 60-ih su od jermenskih nadgrobnih ploča, kad su srušili Jermensku crkvu, napravili pločnik u Dunavskom parku, ali su okrenuli naopako ploče pa ne vidimo da gazimo po spomenicima ljudi.
Za jednu naciju koja je srušila toliko džamija posle 1830, uništila svoje sopstvene gradove posle 1945, koja već decenijama prodaje decu preko korumpiranih doktora i službi, koja seče nemilice svoje drveće i šume i uništava reke, u kojoj su hajduci iz 19. veka zamenjeni kabadahijama u odelima, dobro smo i dovde dogurali.
Izvor: Facebook/Žikica Milošević
Zagrepčani su se definitivno izborili protiv svog Beograda na vodi

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.