Na snazi meteorološko upozorenje: Opasna pojava

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 20:59

Na snazi meteorološko upozorenje: Opasna pojava

Beograd -- Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje koje se odnosi na područje jugozapadne i istočne Srbije.

Naime, rhmz upozorava na veoma opasnu pojavu, a to je ledena kiša, koja može biti izuzetno nezgodna za vozače, kojima se savetuje pojačan oprez.

RHMZ za sutra ujutro najavljuje na jugozapadu, a posle podne i uveče ponegde na istoku Srbije lokalnu pojavu kiše, koja će se lediti na tlu.

U toku noći na severu, zapadu i jugozapadu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponegde sa slabom kišom ili susnežicom, a na planinama sa slabim snegom, navodi RHMZ.

U toku noći i sutra ujutro i pre podne u košavskom području duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar. Sutra posle podne slabljenje vetra.

Sutra i prekosutra (06 - 07.12.) oblačno i hladno sa temperaturama na granici kiše i snega, pa se u nižim predelima očekuju mešovite padavine, a na planinama sneg uz ponovno stvaranje ili manje povećanje visine snežnog pokrivača. Snežni pokrivač će se kratkotrajno formirati ponegde i u nižim predelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ledena kiša na jugozapadu i istoku, jak vetar u južnom Banatu: Ovo su saveti za vozače

Izvor: Danas, 06.Dec.2023, 08:58

Vozači se upozoravaju na kišu koja se u pojedinim krajevima jugozapadne i istočne Srbije može lediti pri tlu te je potrebno voziti pažljivo na tim putevima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.